Handige informatie over Bonaire

Klimaat

Op Bonaire zijn alle seizoenen gelijk dus hebben we het gehele jaar door dezelfde temperaturen. Overdag is het ongeveer 30 graden en 's nachts koelt het af tot circa 25 graden. Bijna het gehele jaar hebben we een passaatwind die het zeer aangenaam maakt hier te verblijven. Bonaire is droog en als de regen valt is dit meestal met echte tropische buien, kort en hevig. Daarna schijnt bijna altijd de zon weer. Het regenseizoen is van half november tot half januari.

Tijdsverschil

De tijdsverschil met Nederland is in de zomer zes uur en in de winter vijf uur. Als het in Nederland 14.00 uur is, is het hier 08.00 of 09.00 uur in de ochtend.

Geld

Op Bonaire kennen we sinds 10-10-2010 slecht één valuta, de Amerikaanse dollar. U kunt hier gewoon pinnen in de winkels en er zijn voldoende ATM's op het eiland. U hoeft niet perse dollars mee te nemen uit Nederland. De eerste ATM treft u al aan op het vliegveld.

Drinkwater

Het kraanwater op Bonaire is van zeer goede kwaliteit. U kunt het zonder problemen drinken. De smaak is uitstekend.

Hygiene

De hygiëne op het eiland in cafés, restaurants, terrassen en openbare gelegenheden is goed te noemen.

Inentingen

Voor Bonaire heeft u geen speciale inentingen nodig. Denkt u bij vertrek wel aan uw persoonlijke medicatie!

Identificatieplicht

Op Bonaire bent u verplicht een legitimatiebewijs bij u te dragen.

Gezondheidszorg

Ondanks het tropische klimaat zijn er voor Bonaire geen vaccinaties nodig. De gezondheidszorg is goed te noemen en we beschikken over een eigen ziekenhuis.